Μεγέθυνση γραμματοσειράς:

Δράσεις

Η Δεξιότητα έχει αγκαλιάσει  και στηρίζει οικογένειες ανέργων, άστεγους, παιδιά, ενήλικες αλλά και υπερήλικες, με Μαθησιακές Δυσκολίες, με ΔΕΠΥ, και Διάσπαση προσοχής, νόσο Asperger και Autism, Σύνδρομο Down, Καρκίνο, Αλτσχάιμερ, Ψυχοσωματικά, Κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας που έχουν μικρού ή και καθόλου βαθμού Νοητική Υστέρηση, συμμετέχουν στις δράσεις μας και αναπτύσσουν τις Δεξιότητές τους μέσα από μαθήματα και εργοθεραπεία με αποτέλεσμα να επιβιώνουν μαθαίνοντας τέχνες.

Στη Δεξιότητα Πανελλήνιο  Όμιλο για την Προστασία & Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, το ξετύλιγμα των Ταλέντων και η Ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου, λειτουργεί ως προληπτική ή αγχολυτική δραστηριότητα, και πολλές φορές ως θεραπευτική αγωγή, ενώ η ανάπτυξη δεξιοτήτων ανοίγει στις περισσότερες φορές επαγγελματικούς ορίζοντες αφού εξελίσσονται οι δεξιότητες δημιουργώντας πρωτότυπα επαγγέλματα.

Το αξιοπερίεργο στις δράσεις μας είναι πως πραγματοποιούνται μόνο από Εθελοντές, σχεδόν χωρίς κόστος αφού τα υλικά μας προέρχονται από έσοδα των ίδιων των δράσεων μας, αλλά και από δωρεές Φίλων Εθελοντών.

Η έλλειψη χώρου για την πραγματοποίησή των δράσεων μας σε αυτόν μα έκανε ευέλικτους, έτσι κάθε ωφελούμενος συνάνθρωπός μας μαθαίνει και κάνει εργοθεραπεία στο σπίτι του.

Απαραίτητη προϋπόθεση μαζί με κάθε ωφελούμενο Συνάνθρωπό μας να εκπαιδεύεται και ένα οικείος του, ο λόγος απλός, όταν δεν θα είμαστε παρόντες θα μπορούν να συνεργασθούν μεταξύ τους χωρίς να σταματά η εργοθεραπεία.

Το τελικό αποτέλεσμα αν η οικογένεια δεν έχει καλό βιοτικό επίπεδο να δημιουργούνται μικρές οικοτεχνίες οι οποίες παράγουν μικρά καλλιτεχνήματα τα οποία προωθούνται μέσω δικτύου σε καταστήματα αλλά και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Δεξιότητας, σε μπαζάρ και σε εκθέσεις.

Κάποιες από τις δράσεις μας είναι βασισμένες στο παραμύθι μας «Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του ουρανού».

Ο Καφετούλης μας το μικρό αρκουδάκι, ο ήρωάς μας έδωσε την μορφή του στις κατασκευές μας, έχει γίνει λούτρινο παιδικό παιχνίδι, μπομπονιέρα από λινάτσα, αγαλματάκι από πηλό, κέντημα, πλεκτό με το βελονάκι αρκουδάκι, σαπουνάκι γλυκερίνης.

Η ιστορία του παραμυθιού «Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του ουρανού»σκηνοθετήθηκε έγινε θεατρική παράσταση για παιδιά.

Τα τέσσερα υπέροχα τραγούδια που είναι βασισμένα στα λόγια του παραμυθιού τα δημιούργησε και τα τραγούδησε η Εθελόντρια MariettaCat και συνοδεύουν την παράσταση ενώ οι ήρωές μας έγιναν λούτρινες κούκλες από την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Ενήλικων και το κουκλοθέατρο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τις δράσεις μας και να συμμετέχουν σε αυτές!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Τα παιδιά της Ροζυ μας μάγεψαν

in Δράσεις δεξιοτήτων
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε τον Παιδικό Σταθμό… Περισσσότερα

Τα παιδιά δημιουργούν και ζωγραφίζουν με αγάπη!

in Δράσεις δεξιοτήτων
Μετά από κάθε Παράσταση Κουκλοθέατρου τα παιδιά διασκεδάζουν και συμμετέχουν σε δράσεις που… Περισσσότερα

Η Δεξιότητα στο Ντράφι με τον Σύλλογο Ερικεια Ντραφιού

in Δράσεις δεξιοτήτων
Δώσαμε μια υπέροχη παράσταση σε ένα καταπράσινο χώρο στο Ντραφι μέσα σε ένα βαγόνι τρένου,… Περισσσότερα

Η Δεξιότητα στο "βαγόνι" στο Ντράφι

in Δράσεις δεξιοτήτων
Η Δεξιότητα (Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων) στο "βαγόνι" στο… Περισσσότερα

Η Δεξιότητα στον Παιδότοπο 3bees!

in Δράσεις δεξιοτήτων
Ευχαριστούμε τον Παιδότοπο 3bees και τους υπεύθυνους για την φιλοξενία στον χώρο τους και την υπέροχη… Περισσσότερα

Η Δεξιότητα στο 3bees για την στήριξη άπορων συνανθρώπων μας

in Δράσεις δεξιοτήτων
Ο Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων «Η ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ» και ο παιδότοπος 3bees, παρουσιάζουμε αυτή την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 18:00, την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του ουρανού», του ομώνυμου παραμυθιού της Μαρίας Αλιμπέρτη -… Περισσσότερα

Με μεγάλη επιτυχία και ανέλπιστη χαρά για μας πραγματοποιήθηκε η δράση μας

in Δράσεις δεξιοτήτων
Ευχαριστούμε τους φίλους εθελοντές Γαλατσίου για την συνεργασία με τον Όμιλο Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων «Η ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ» και την φιλοξενία στον χώρο τους την Κυριακή 5 Απριλίου… Περισσσότερα

Ο Καφετούλης στα πρόσωπα των παιδιών

in Δράσεις δεξιοτήτων
Εθελόντρια του Ομίλου μας ζωγράφισε στα πρόσωπα των παιδιών το αγαπημένο αρκουδάκι, τον Καφετούλη. Η χαρά στα μάτια των παιδιών είναι η επιβράβευση… Περισσσότερα

Ο «ΚΑΦΕΤΟΥΛΗΣ & ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ «ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

in Δράσεις δεξιοτήτων
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης με τον Όμιλο Προστασίας και ανάπτυξης Δεξιοτήτων «Η Δεξιότητα» στο Πνευματικό Κέντρο των Μελισσίων. Το παραμυθάκι "Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του ουρανού» της… Περισσσότερα

Η τέχνη του αργαλειού στην Δεξιότητα

in Δράσεις δεξιοτήτων
Στην Δεξιότητα μαθαίνουμε την Ιστορία του Αργαλειού, αλλά και να υφαίνουμε όμορφα υφάσματα με τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι και… Περισσσότερα

 

Στηρίξτε κι εσείς την Δεξιότητα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση AtticaBang: IBANGR82 0160 8870 0000 0008 5107 046

Με αγορά χειροποίητων ειδών Βάπτισης – Γάμου http://dexiotita.gr/vaptisi/bobobieres-baptisis

Με αγορά από το E-SHOP http://dexiotita.gr/proionta/paramithi

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6945554988 και στο e-mail: info@dexiotita.gr


 

Οι Χορηγοί μας